Pàgines
 

Blog

girl-eye-exam_resized

3 claus per explicar la relació entre els problemes de visió i el fracàs escolar

  |   Educació, Salut   |   No comment

Sabies que el 30% del fracàs escolar té a veure amb problemes de visió? Així ho afirma un estudi del Col·legi Nacional d’Òptics i Optometristes.

 

Un dels principals focus d’aquests problemes són les llums blaves, les que emeten les pantalles dels dispositius electrònics. Per això els especialistes recomanen reduir l’exposició davant aquests aparells.

 

 

Quines conseqüències poden tenir els problemes de visió sobre el rendiment escolar?

 

Experts de l’Acadèmia Americana d’Optometria alerten que una visió deficient durant l’etapa escolar frena significativament l’aprenentatge i, alhora, causa estrès, malestar, fatiga, i redueix la capacitat d’atenció dels nens afectats.

 

Hem de pensar que els ulls dels nens treballen constantment, fins i tot més que els dels adults, tant dins l’aula com en les hores d’oci: lectura, escriptura, dibuix, treballs a la pissarra, ús d’ordinadors i tauletes, esports… Per això, si tenen problemes de visió, el més probable és que intentin evitar fer aquestes activitats o que les facin de mala gana.

 

 

Quines són les patologies típiques de l’ull infantil?

 

Un 13,5% dels infants presenten problemes visuals no diagnosticats. Els més comuns són els els defectes refractius, l’estrabisme o desviació ocular que, si no es tracten adequadament poden derivar en una ambliopia o “ull gandul”, ja que el cervell dels suprimeix la visió d’un dels dos ulls per evitar veure-hi doble.

 

 

Quins en són els símptomes més recurrents?

 

Tenir mals de cap freqüentment, aclucar els ulls, inclinar el cap o acostar-se molt als objectes per veure-hi millor són els símptomes més recurrents de les problemàtiques de visió en els infants.  I, tal com hem vist, també hi ha símptomes “camuflats”, com el descens del rendiment escolar o el rebuig a les activitats de l’escola, com fer els deures o llegir.

 

És per tots aquests motius que els especialistes recomanen revisar la vista dels nens una vegada a l’any, i ara que s’inicia el nou curs escolar, és un bon moment per fer-ho.

 

No Comments

Post A Comment