Pàgines
 

Blog

happy-kids-in-back-of-car

Les cadiretes prevenen un 90% de les lesions en accidents de trànsit

  |   Educació, Salut   |   No comment

Mama / Papa, no em vull posar el cinturóóóóóó!“, “Mama / Papa, ja sóc gran i no necessito cadiretaaaa!“. Aquesta és la típica batalla abans d’arrencar el cotxe que, de ben segur, molts pares i mares hem patit. A vegades, consentiríem les queixes dels nostres fills, però no hem d’oblidar la importància de la seguretat al cotxe.

 

El cinturó de seguretat és imprescindible –tant per grans com per petits– i les cadiretes i seients elevadors, necessaris fins que el cinturó s’ajusti correctament al cos del menor, aproximadament, als 12 anys o fins que medeixi 136 cm.

 

Es calcula que les cadiretes prevenen fins un 90% les lesions greus o mortalsTanmateix, un estudi revela que, gairebé el 10% dels pares, reconeixen que no les utilitzen, almenys esporàdicament.

 

Però alerta! Els nens d’entre 6 i 9 anys són el grup de població que més risc té de patir un accident a la carretera, i la seva taxa de morts per milió d’habitants (5,2) és la més elevada.

 

Per què? Bàsicament, perquè acostumen a viatjar força sovint amb cotxes i furgonetes i, sobretot, perquè els pares deixen de fer servir els seients elevadors massa aviat o “s’obliden” de cordar el cinturó de seguretat.

 

Així que ja ho saps: els responsables de protegir els més menuts al cotxe, som els adults! No podem oblidar de cordar-nos el cinturó i vigilar que seguin a la cadireta…

 

 

No Comments

Post A Comment