Pàgines
 

Blog

vuelta-al-cole-zippy

10 consells per sobreviure a la tornada a l’escola

  |   Educació   |   1 Comment

S’acaba l’estiu i, com cada any, arriba un dels moments més esperats i alhora més difícils de l’any: la tornada a l’escola, la famosa vuelta al cole.

 

No sempre és fàcil agafar el ritme escolar després de tres mesos de vacances, tant pels grans com pels petits… Per això, et presentem 10 consells per facilitar aquesta transició i combatre la “síndrome post-vacacional”!

 

1. Adaptar-se progressivament a l’horari escolar

Una o dues setmanes abans de l’inici de curs, establir l’hora d’anar a dormir i de llevar-nos per evitar arribar cansats al primer dia de classe.

 

 

2. Fer un esmorzar saludable en família

L’estiu és un molt bon moment per entrenar-nos: menjar amb el temps suficient, sense presses, i fomentar el diàleg amb tots els membres de la família. Els especialistes en nutrició recomanen un esmorzar compost per làctics, cereals i fruita.

 

 

3. Preparar el material escolar i fer-los partícips del procés

Podem anar amb ells a comparar els llibres, preparar conjuntament la roba escolar i la motxilla…

 

 

4. Parlar en positiu sobre la tornada a l’escola

Cal que els motivem i els recordem que serà el moment de retrobar-nos amb els amics, fer-ne de nous, aprendre moltes coses, fer excursions…

 

 

5. Escoltar les seves inquietuds, preguntes i pors

És important que els més petits rebin la nostra confiança i suport, i que nosaltres entenguem que es tracta d’un repte i una nova situació a la qual s’han d’enfrontar.

 

 

6. Acompanyar-los i anar-los a buscar el primer dia d’escola

Cal procurar que el moment de la separació sigui el menys traumàtic possible, sense sobreprotegir-los. Igualment, és important mostrar-nos alegres i interessar-nos per tot el que ens vulguin explicar.

 

 

7. Establir unes pautes d’ús dels dispositius mòbils

És possible que a l’estiu hagin passat moltes hores davant les pantalles, però amb l’arribada del nou curs acadèmic, això ha de canviar… Cal que parlem especialment amb els més grans, que segurament ja tenen telèfon mòbil i estan “enganxats” a la tauleta, el televisor i l’ordinador.

 

 

8. Ajudar-los a fer els deures

Els hem d’acompanyar en la feina de cada dia, sense pressionar-los i elogiant sempre els seus progressos.

 

 

9. No oblidar els professors, que juguen un paper clau en aquest procés

És important establir un diàleg entre família i escola, especialment durant els primers dies del curs, per fer un seguiment adequat de l’evolució dels nens.

 

 

10. Predicar amb l’exemple

Si els nens veuen que estem contents i tenim ganes de tornar a les nostres respectives feines, segur que encararan la tornada a l’escola amb més bon humor!

 

>> I vosaltres, teniu algun altre secret per sobreviure a la tornada a l’escola? Se us fa difícil? Quan creieu que es fa complicat, quan són petits o quan són grans?

 

 

1Comment

Post A Comment