Pàgines
 

Blog

22401wall

Els adults i la síndrome postvacacional dels nens

  |   Educació, Salut   |   No comment

Fa uns dies, us donàvem alguns consells per preparar la tornada a l’escola, i us dèiem que els pares hem de predicar amb l’exemple a l’hora de tornar a la feina… I així ho corroboren els experts en psicopedagogia, que alerten que la síndrome postvacacional dels infants ve generada pels seus pares.

 

De fet, els nens s’adapten fàcilment als canvis, molt més que els adults, i per això el procés d’aterratge se’ls fa més senzill. Per tant, què hem de fer els adults per no entorpir la tornada a l’escola dels més petits?

 

1. No transmetre una actitud de queixa i negativisme

Cal substituir el nostre mal humor per una actitud d’alegria i il·lusió a l’hora de tornar a la feina. Hem de pensar que els més petits tenen moltes ganes de tornar a l’escola per retrobar-se amb els seus amics! (I nosaltres també!)

 

2. Conèixer millor les inquietuds dels nostres fills

Els nens expressen el temor a la tornada a l’escola de manera verbal (“Mama/papa, no vull anar al coleeee!”) però també d’altres formes. El rebuig a parlar del nou curs, el nerviosisme i les dificultats per dormir o menjar són alguns símptomes d’alerta. Cal que els escoltem i els atenem.

 

3. Descansar però sense perdre els hàbits durant l’estiu

La millor manera per acostumar-se al ritme escolar és evitar que les vacances suposin un canvi radical respecte els costums de la resta de l’any. A l’estiu també matinem (encara que sigui a vegades) i fem deures (encara que sigui una horeta al dia)… O no, papis? 😉

 

Òbviament, aquests tres consells són només consells. No són les tres regles d’or màgiques i infal·libles que faran que la tornada a l’escola sigui maravellosa… Però segur que funcionen!

I vosaltres, què proposeu?

No Comments

Post A Comment